Förberedande kurs i medicinsk svenska

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Umeå
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Umeå

Förberedande kurs i medicinsk svenska

Kursen Förberedande kurs i medicinsk svenska baseras på de fyra språkliga huvudfärdigheterna muntlig och skriftlig kommunikation, hörförståelse samt läsförståelse som stöttas med studier i grammatik och ordkunskap. Patientnära medicinska fokusområden genomsyrar också arbetet med de fyra huvudfärdigheterna. 

Kursen är en distanskurs med omfattande nätstöd och med såväl lärarledda studier som självstudier. Tre gånger per termin kommer studenterna till Umeå för undervisning och tentamina. Undervisningen anpassas efter studenternas behov och studenterna får kontinuerligt individuell återkoppling på genomförda muntliga och skriftliga uppgifter. Kursen bedrivs huvudsakligen med genomgångar och övningar på nätet samt lärarledda uppföljningar, analyser, seminarier och diskussioner. Studenterna samarbetar även med varandra på nätet i bland annat muntliga och skriftliga uppgifter. Stora delar av undervisningen sker med stöd av internetbaserade läromedel och läraktiviteter. Därför krävs tillgång till dator med headset, kamera och internetuppkoppling med god kvalité/bandbredd. 

 

Förkunskaper

Grundläggande behörighet i svenska; Svenska B eller Svenska 3. Läkarexamen från land utanför EU/EES och Schweiz av motsvarande längd, innehåll och nivå som svensk läkarutbildning. Av Socialstyrelsen utfärdat beslut (bifall) om att gå vidare till kunskapsprov för läkare.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Förberedande kurs i medicinsk svenska

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön