Fördjupning inom vetenskaplig metodik

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Fördjupning inom vetenskaplig metodik

Vill du arbeta som fysioterapeut utomlands eller vill du öka din vetenskapliga kunskap för att t ex börja med forskning? Kursen förbereder för vetenskapligt arbete och ingår i vår masterexamen vilket är en examen som kan krävas för att få arbeta utomlands. Kursen vänder sig även till dig som har ansvar för evidensbaserad hälso- och sjukvård eller arbetar inom innovativa organisationer. Under kursen fördjupar du dina kunskaper i vetenskaplig metod. Kursen innehåller också träning i att presentera resultat både muntligt och skriftligt för olika målgrupper som ex vis allmänhet eller kollegor med betoning på uppläggning och framförande.

Du kan välja att själv profilera din utbildning eftersom stora delar av kursen utgörs av valbara moment som exempelvis vidarebearbetning av manus inför publikation, utarbetande av studieprotokoll inom eget valt område, granskning/utvärdering av och reflektion/diskussion kring olika typer av manus/artiklar.

Kursen ger stor frihet vad gäller inriktning och uppläggning och du kan också i princip läsa var och när du vill eftersom stora delar av kursen är nätbaserad.

Undervisningen sker på engelska om internationella studenter deltar i kursen.

Kursen har 3 digitala träffar.

Förkunskaper

För tillträde till utbildningen krävs kandidatexamen i sjukgymnastik/fysioterapi eller arbetsterapi eller yrkesexamen om minst 180 högskolepoäng varav minst 15 högskolepoäng vetenskapligt arbete eller motsvarande utländsk examen. Dessutom krävs Vetenskaplig teori och metod, avancerad nivå, 15 högskolepoäng samt Självständigt arbete, 30 högskolepoäng. Engelska och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Fördjupning inom vetenskaplig metodik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön