Fördjupningskurs i intensivvård

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Fördjupningskurs i intensivvård

Kursen är en fördjupning i avancerad intensivvård inom såväl omvårdnad som medicin som riktar sig till dig som är specialistsjuksköterska eller specialistläkare inom intensivvård. Centrala teman är respiration, cirkulation, rehabilitering, elimination, neurologi, nutrition, unga och gamla patienter, infektion, och säkra transporter. Utbildningen ger fördjupande kunskaper om och färdigheter i interprofessionellt teamarbete och professionell utveckling. Kurser omfattar inom intensivvården vanligt förekommande symtom, tillstånd och sjukdomar, handläggning av dessa, hantering av diagnostisk osäkerhet och etiska konflikter, samt övningar i intensivvård, beslutsfattande och bedömning. Fokus ligget på att säkerställa kompetens för att upprätthålla ett patientsäkert förhållningssätt. Exempelvis tränas förmågan att tillämpa såväl evidensbaserad medicin som evidensbaserad omvårdnad. 

Förkunskaper

Sjuksköterskeexamen med specialistutbildning i intensivvård eller anestesi, eller Läkarexamen med specialistutbildning i anestesi och intensivvård. Yrkesverksamhet motsvarande minst 12 månader heltid inom respektive profession. Svenska och engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier. 

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Fördjupningskurs i intensivvård

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön