Hälsopsykologi III: Arbetslivsperspektiv

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Umeå
Sista ansökan: 2024-10-15

Hälsopsykologi III: Arbetslivsperspektiv

Vi tillbringar en stor del av våra liv med att arbeta och umgås med våra medarbetare och ledare. Därför är arbetslivsarenan en potentiell källa för hälsofrämjande, men dessvärre är arbetet istället ofta en källa till stress. Dessutom påverkas olika grupper (t.ex. män och kvinnor) av arbetslivet på olika sätt. Den här kursen tar upp teorier både om stressorer i arbetet och om hur arbetsplatsen kan byggas upp för att främja hälsa. Den betonar också det intersektionella perspektiv av arbetshälsopsykologi. Dessutom kommer den att problematisera den påverkan som covid-19-pandemin har haft och kan ha på arbetslivet framöver, samt relatera rätten till anständigt arbete till andra hållbarhetsmål för att sätta ämnet arbetshälsopsykologi i ett hållbarhetsperspektiv.

Förkunskaper

Kandidatexamen om minst 180 högskolepoäng eller motsvarande krävs. Särskild behörighet är 90 hp inom hälso- eller beteendevetenskapliga ämnen (även fysioterapeutiska och arbetsterapeutiska ämnen). Därutöver krävs engelska B/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Hälsopsykologi III: Arbetslivsperspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön