Infektionssjukvård

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Umeå

Infektionssjukvård

Innehåll

Kursen innehåller teoretiska avsnitt och lärande genom gruppundervisning med praktiska inslag. Den omfattar avancerad bedömning, övervakning och omvårdnad av patienter med infektionssjukdomar med särskilt fokus på allvarliga infektionssjukdomar. Kursen lägger största vikten på infektionssjukvård i de Nordiska länderna men betonar också att ett internationellt perspektiv är nödvändigt för att hantera infektioner och spridning av mikroorganismer. Den omfattar även ämnesområdena smittskydd och vårdhygien samt ansvarsfull användning av läkemedel mot bakterier och virus. Kursen omfattar lärande om symtom, tillstånd och omvårdnad inom de områden som nämnts under "huvudområden" och har såväl samhällsperspektiv som sjukvårdsperspektiv. Därutöver ger kursen träning i att söka information och kritiskt värdera vetenskapliga studier och sammanställa detta skriftligt.

Förkunskaper

Kandidat- eller yrkesexamen om minst 180 högskolepoäng inom något av följande områden: medicin, vårdvetenskap, omvårdnad, biomedicinsk laboratorievetenskap, odontologi, veterinärmedicin, biologi, farmaci, folkhälsovetenskap, eller motsvarande. Språkkunskaper motsvarande godkänt betyg i Svenska 3/Svenska B samt Engelska 6.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Infektionssjukvård

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön