Ledarskap och organisation med inriktning mot utbildningsledarskap: Magisteruppsats

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Ledarskap och organisation med inriktning mot utbildningsledarskap: Magisteruppsats

Kursens innehåll utgörs av ett uppsatsarbete samt genomförande av ventilering och opponering och deltagande i seminarier. Uppsatsämnet väljs i samråd med handledare och ska ha en koppling till ledarskap och organisation med inriktning mot utbildningsledarskap.

Utbildningsledarskap handlar om att beskriva, förklara och förstå hur chefer och ledare utformar, leder och styr strukturer, kulturer, funktioner och processer inom organisationer vars uppdrag utgörs av individers lärande och socialisation till samhällsmedborgare. Centrala aspekter är hur chefer och ledares bedömningar och prioriteringar baserade på samhälleliga, politiska och ideologiska förutsättningar och strävanden påverkar och styr detta ledarskap.

Förkunskaper

90 hp inom ett huvudämne inklusive ett självständigt arbete om 15 hp samt kurserna "Ledarskap och organisation med inriktning mot utbildningsledarskap: Forsknings- och utredningsmetodik", 7,5 hp och "Ledarskap och organisation med inriktning mot utbildningsledarskap: Teori och analys", 7,5 hp. Dessutom krävs kurser som utgör den statliga utbildningen för rektorer (Rektorsprogrammet), 30 hp. Svenska och engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Ledarskap och organisation med inriktning mot utbildningsledarskap: Magisteruppsats

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön