Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Lokal och regional utveckling

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Lokal och regional utveckling

Kursen tar sin utgångspunkt i skillnader i ekonomisk utveckling vilka kan ses på lokal, regional, nationell och global nivå. Vilka är de processer som bidrar till dessa rumsliga mönster och förändringar över tid? Hur kan vetenskapliga synsätt och metoder bidra till att öka förståelsen bakom dessa ofta komplexa processer, samt som underlag till politiskt beslutsfattande för att styra utvecklingen i en hållbar riktning? Under kursen introduceras såväl klassiska som mer nutida begrepp, teorier och frågor kopplade till ekonomisk geografi, samt lokal och regional utveckling. Fokus är på förhållanden i utvecklade ekonomier, framför allt Sverige, Norden och Europa. Tyngdpunkten ligger på förändringar under de senaste decennierna, men även längre tidsperspektiv anläggs. Vidare diskuteras potentiella målkonflikter för strategiskt utvecklingsarbete utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Umeå

Förkunskaper

Univ: 120 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng i ett huvudområde.Dessutom krävs Engelska B/6 från gymnasieskolan.
Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Highlights