Masterprogrammet i litteraturvetenskap

Umeå universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Umeå
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Umeå

Masterprogrammet i litteraturvetenskap

Masterprogrammet i litteraturvetenskap är en tvåårig utbildning som syftar till att ge den studerande såväl förberedande kunskaper för fortsatta akademiska studier på forskarnivå som breddad kompetens inför ett kommande arbetsliv. Under utbildningen får studenterna både en orientering i ämnets historia och kännedom om ämnets nuvarande forskningsläge. Särskild uppmärksamhet ägnas teori- och metodfrågor liksom frågor som rör litteraturens, kritikens och litteraturvetenskapens relevans i historisk och samtida belysning.

Förkunskaper

Examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng eller motsvarande utländsk examen. Särskilda förkunskapskrav är: 90 hp i ämnet litteraturvetenskap inklusive ett examensarbete för kandidatexamen. Svenska och engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogrammet i litteraturvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön