Masteruppsats i religionsvetenskap

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Masteruppsats i religionsvetenskap

Kursen innebär att den studerande under handledning skriver en uppsats inom något av religionsvetenskapens delämnen: religionshistoria eller religionsbeteendevetenskap. Uppsatsämne väljs i samråd med kursansvarig lärare och handledare. Uppsatsen ventileras vid ett offentligt uppsatsseminarium. Eftersom kursen fungerar som forskningsförberedande, uppmärksammas särskilt teori- och metodfrågor.

Vi har ett begränsat antal med diktafoner för insamling av särskilt skyddsvärda personuppgifter, såsom vid intervjuer där frågor rör personens religion eller livsåskådning. Denna utrustning måste hämtas ut på plats i Umeå och återställas på plats. Vi har inte möjlighet att skicka den. Utan denna utrustning måste man anpassa studien till att inte innehålla särskilt skyddsvärda uppgifter. Enkätstudier online med särskilt skyddsvärda personuppgifter är tyvärr inte möjligt pga avsaknad av program. Läs mer om hur personuppgifter ska behandlas i studentarbeten. Kontakta gärna kursansvarig lärare om du är osäker på vad som gäller för dig. 

Förkunskaper

135 hp i religionsvetenskap/teologi där minst 45 hp utgörs av kurser på avancerad nivå i religionsvetenskap med inriktning mot religionshistoria eller religionsbeteendevetenskap (religionspsykologi, religionssociologi eller religionspedagogik) bland vilka en magisteruppsats om minst 15 hp ingår. Engelska B/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (om kursen ges på svenska). 

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Masteruppsats i religionsvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön