Masteruppsats i socialt arbete

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Masteruppsats i socialt arbete

Kursen syftar till att studenten skall genomföra ett självständigt vetenskapligt arbete om 15 högskolepoäng rörande en problemställning med relevans för ämnet socialt arbete. Genom ett självständigt uppsatsarbete tränas förmågan att systematiskt beskriva och analysera problemområden och frågeställningar som är relevanta för socialt arbete.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs Kandidatexamen om 180 hp med minst 90 hp i socialt arbete, varav minst 30 hp på avancerad nivå. Dessutom krävs 15 hp på avancerad nivå i forskningsmetoder med relevans för socialt arbete samt ytterligare 15 hp på avancerad nivå i valfritt ämne och ett självständigt vetenskapligt arbete om 15 hp i socialt arbete på avancerad nivå. Därutöver krävs engelska och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.  

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Masteruppsats i socialt arbete

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön