Påbyggnadskurs i filosofi

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
30 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Påbyggnadskurs i filosofi

Påbyggnadskursen vänder sig till studenter som redan har läst Filosofi A och B (eller motsvarande) och vill bredda och fördjupa sina filosofikunskaper. Den läses med fördel innan kursen Filosofi C, men kan också läsas efter C-kursen. Kursen består av fyra valbara delkurser som vardera omfattar 7,5 högskolepoäng. 

Filosofi är ett brett ämne, och syftet med påbyggnadskursen är att ge breddade kunskaper och en fördjupning inom något eller några av filosofins områden. Undervisningen är samordnad med andra filosofikurser aktuell termin, och utbudet av delkurser varierar från termin till termin. Information om utbudet av delkurser under aktuell termin kan tillhandahållas av studievägledaren för filosofi. Delar av kursen kan ges på andra skandinaviska språk än svenska, eller på engelska. 

För studenter som läser kursen på campus, kan internetbaserade moment ingå.

Förkunskaper

Univ: Avslutad kurs Filosofi A, Teoretisk filosofi A, Praktisk filosofi A eller Vetenskapsteori A, 30 hp, eller motsvarande förkunskaper, samt Filosofi B, Teoretisk filosofi B, Praktisk filosofi B eller Vetenskapsteori B, med godkänt resultat på minst 22,5 hp, eller motsvarande förkunskaper.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Påbyggnadskurs i filosofi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön