Samhällsvetarprogrammet

Umeå universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Umeå
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Umeå

Samhällsvetarprogrammet

Är du intresserad av de samhällsvetenskapliga och beteendevetenskapliga områdena och vill du själv ha ett aktivt inflytande på utformningen av din examen? Samhällsvetarprogrammet ger dig möjligheten att själv påverka din ämneskombination så att du kan sätta en personlig prägel på din utbildning.

Under utbildningen

Samhällsvetarprogrammet utmärker sig genom en öppen struktur och goda möjligheter att sätta en unik prägel på utbildning och examen.

Gemensam programstart

Programmets första termin utgör en introduktion till högre utbildning med syftet att ge grundläggande kunskaper och färdigheter inom det samhällsvetenskapliga området. I olika moment studeras den globala ekonomiska och sociala utvecklingen, dagsaktuella samhällsproblem samt samhällsvetenskaplig teori och metod.

Valfrihet

Därefter följer fem terminer med valfria ämnesstudier och en valfri ämnesfördjupning. Ämnesfördjupningen innebär att du läser tre terminer och skriver kandidatuppsats inom ett och samma ämne. Resterande två terminer är valfria och kan inkludera utlandsstudier och/eller en termins studier vid annan fakultet. Som programstudent har du platsgaranti till samhällsvetenskapliga fakultetens kurser, förutsatt att du uppfyller förkunskapskraven för kursen i fråga. Kurser väljs inför varje termin och i samråd med studievägledare om så önskas.

Efter utbildningen

Programmet förbereder för administrativt, utredande och planerande arbete i ett brett spektrum av verksamheter i både privat och offentlig sektor. Samhällsvetare återfinner man på myndigheter, länsstyrelser, skattemyndigheten, verk och departement, men också i privat regi på såväl stora som mindre företag. Programmet förbereder också för vidare studier på avancerad nivå och efterföljande studier på forskarutbildningsnivå.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + för vissa valfria eller valbara kurser och ämnen särskilda behörighetskrav. Du kan välja kurser eller ämnen där endast grundläggande behörighet krävs.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Samhällsvetarprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön