Slöjd 1, Trä- och metall

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
30 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Slöjd 1, Trä- och metall

Kursen behandlar slöjdämnets syfte, utveckling och roll i samtiden. Grundläggande hantverk med utgångspunkt i slöjdämnets arbetsprocesser integreras med ämnesdidaktik och utbildningsvetenskaplig forskning för att utveckla de studerandes förmåga att stödja varierat lärande i slöjd i kommande yrkesverksamhet.

 Denna kurs är den första av fyra i en serie distanskurser med inriktning mot skolämnet trä- och metallslöjd:- Slöjd 1, Trä- och metall 30 högskolepoäng- Slöjd, Trä- och metall 2a distans 15 högskolepoäng- Slöjd, Trä- och metall 2b distans 15 högskolepoäng- Slöjd fördjupning, trä- och metall 30 högskolepoäng

Kurserna söks var för sig och ger ingen lärarexamen utan enbart ämneskunskaper. För att erhålla lärarexamen måste kurserna kompletteras med kompletterande pedagogisk utbildning. Har du frågor ang lärarexamen? kontakta studievägledare vid Lärarhögskolan.

 

Observera för att vara behörig till kursen måste du även göra något av följande: - Visa upp intyg eller betyg från kurser eller praktik inom slöjdämnet (se nedan under behörighet). Det måste vara kurser du läst med praktiskt innehåll och de behöver inte vara på akademisk nivå. Arbete som egen företagare eller som slöjdlärare kan inte räknas in i dessa timmar. Dessa intyg ska du ladda upp på din sida på antaging.se.- Göra ett behörighetsprov. Har du inga betyg eller intyg från kurser kan du istället göra ett behörighetsprov. Mer information om provet hittar du på vår hemsida. Mer information om provet hittar du på vår hemsida.

 

Förkunskaper

Grundläggande behörighet. Dessutom krävs 160 timmar dokumenterad slöjdrelaterad verksamhet i trä- och metallslöjd efter grundskolenivå alternativt godkänt behörighetsprov.160 timmar slöjdrelaterade verksamhet kan styrkas genom kurser eller praktik med betyg eller vidimerade intyg. Egen tjänstgöring som slöjdlärare räknas inte som behörighetsgrundande.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Slöjd 1, Trä- och metall

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön