Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Slöjd, Trä- och metall 2b, distans

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Slöjd, Trä- och metall 2b, distans

Denna kurs utgör den sista i en serie distanskurser med inriktning mot skolämnet trä- och metall. Kursen syftar till att studenten skall utveckla kunskap om slöjden och slöjdämnets funktioner i samhället och med detta som utgångspunkt arbeta med skapande arbete i slöjd. Kursens innehåll relateras till slöjdverksamhet i skolan och lokala arbetsplaner utformas med utgångspunkt i gällande styrdokument. Kursen vänder sig till den som vill studera motsvarande lärarprogrammets kurser i ämnet slöjd, trä- och metall 1-45hp/1-60hp. Utbildningen genomförs på halvfart i distansform med både fysiska och digitala kursträffar. Varje kursträff omfattar 2-5 dagar och består av föreläsningar, seminarier och workshops. Mellan kursträffarna förväntas studenterna genomföra egna praktiska slöjduppgifter och kommunicera med varandra kring kursens innehåll via digitala plattformar.

Utbildningen består av tre kurser:- Slöjd 1, Trä- och metall 30 högskolepoäng- Slöjd, Trä- och metall 2a distans 15 högskolepoäng- Slöjd, Trä- och metall 2b distans 15 högskolepoäng.

Kurserna söks var för sig. Kurserna är likvärdiga med andra inriktningsstudier vilket gör det möjligt att tillgodoräkna dessa poäng i en lärarexamen. Enbart utbildningen i trä- och metall slöjd i de tre kurserna om 60 högskolepoäng ger ingen lärarexamen. För att erhålla lärarexamen måste kurserna kompletteras med kurser i det allmänna utbildningsområdet samt andra ämnesstudier.

 

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Univ.: Slöjd, Trä- och metall 2a distans, 15hp eller motsvarande
Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Highlights