Teoretiska perspektiv inom Kognitionsvetenskap

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Umeå
Sista ansökan: 2024-10-15

Teoretiska perspektiv inom Kognitionsvetenskap

Kursen ger studenterna en möjlighet att fördjupa sin kunskap om några av kognitionsvetenskapens grundläggande teoretiska frågeställningar eller problem, samt att börja utveckla en egen position eller ställningstagande till dessa. Kursen är seminarieorienterad. Inför varje seminarium instuderar studenterna ett antal originalartiklar, med stöd även i en översiktlig bok om teoretiska frågeställningar och problem inom kognitionsvetenskap. Vid seminarierna diskuteras sedan i grupper ett antal utdelade frågor som har sin utgångspunkt i denna litteratur. I kursen ingår också att skriva en kortare uppsats där ämnet väljs ur en förslagslista, med direkt anknytning till kurslitteraturen, i samråd med lärare.

 

Förkunskaper

Minst 120 hp inom ett program varav 45 hp datavetenskap, informatik eller kognitionsvetenskap. Minst 15 hp kognitionsvetenskap. Engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Teoretiska perspektiv inom Kognitionsvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön