Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Umeå

Tolerans

Inom liberala samhällen betraktas tolerans som en av de mest grundläggande politiska dygderna. Vi tenderar också att se positivt på människor som på ett personligt plan har en tolerant att attityd gentemot andra. Samtidigt har tolerans blivit allt svårare att upprätthålla i våra alltmer polariserade samhällen, och det är allmänt accepterat att tolerans måste ha sina begränsningar: det finns vissa praktiker som vi inte bör tolerera. 

I den här kursen undersöker vi idén om tolerans från olika synvinklar. Genom att studera både klassiska och mer samtida författare tar vi oss an en mängd frågor relaterade till tolerans. Vi försöker till exempel avgöra vad det mer precist innebär att vara tolerant, vi diskuterar varför tolerans är viktigt, och vi försöker avgöra när och i vilken utsträckning tolerans ska ses som en dygd, eller hur gränserna för tolerans ska bestämmas. På så sätt når vi insikter om vilken roll tolerans bör spela både socialt och politiskt. 

Den här filosofikursen är öppen för studenter från alla ämnen. 

Förkunskaper

60 högskolepoäng i ett ämne. Engelska B/6 och (om kursen ges på svenska) svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.  

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet