Accelerering av system med programmerbara logikenheter

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
10 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Accelerering av system med programmerbara logikenheter

Efter godkänd kurs ska du kunna:- definiera komplexa digitala kretsar med hjälp av maskinvarubeskrivande språk såsom VHDL eller Verilog- testa, korrigera, och verifiera digitala konstruktioner med hjälp av test- och simuleringsverktyg- integrera skräddarsydda logikkomponenter med system som är baserade på vanliga processorer- analysera energiförbrukningen och prestanda som resulterar av accelerering av systemkomponenter- demonstrera hur en processor interagerar med acceleratorer genom mjukvarukomponenter.

Innehåll:- Syntax och semantik av maskinvarubeskrivande språk, och tillämpningen att definiera digitala system.- Design och implementering av testmiljöer, och användning av simulering och felsökningsmetoder för att verifiera system.- Parallellisering av algoritmer för att förbättra genomströmning och latenstid.- Integrering av acceleratorer på system- och mjukvarunivå.- En överblick av olika konstruktionsstrategier och abstraktionsmetoder för digitala system.- Ett omfattande projekt inom simulering och syntes av hårdvaruacceleratorer, i samband med systemkonstruktion på kisel.

Förkunskaper

120 hp inklusive Datorarkitektur, grundläggande kurs i digitalteknik (speciellt tillståndsmaskiner) samt grundläggande kurs i programmering. Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Accelerering av system med programmerbara logikenheter

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön