Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Arkeologi B

Uppsala universitet, i Uppsala
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Arkeologi B

Kursen ger dig fördjupade kunskaper i de ämnesområden som berördes i grundkursen Arkeologi A. Kursen fokuserar framförallt på det arkeologiska källmaterialets möjligheter och begränsningar i ett teoretiskt, metodologiskt och praktiskt perspektiv, vilket resulterar i skrivandet av en kortare uppsats. Du förvärvar teoretiska och praktiska kunskaper i GIS (geografiska informationssystem) och får lära dig grundläggande färdigheter i aktuell fältmetodik, fyndhantering och fyndregistrering.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Uppsala

Förkunskaper

Arkeologi A eller Skandinavisk arkeologi A eller Global arkeologi A eller 60 hp inom Kandidatprogram i Liberal Arts där Metoder i arkeologi, 7,5 hp, samt Fält-/arkivkurs I eller Antropologiska perspektiv inom arkeologi, 7,5 hp, i programmet Arkeologi och antik historia ska ingå.
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights