Att förstå USA: centrala frågor i amerikansk samhällsutveckling

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Att förstå USA: centrala frågor i amerikansk samhällsutveckling

USA spelar en stor roll i dagens samhälle, men vår kunskap om landet är paradoxalt nog ofta baserad på mediala rapporter och kulturella stereotyper. Denna kurs, som riktar sig till studenter inom hela humanistiskt-samhällsvetenskapliga vetenskapsområdet, ger en fördjupad förståelse av landet och undersöker centrala aspekter av USA:s samhällsutveckling i historiska och samtida perspektiv inom amerikansk historia, politik och kultur. I fokus står tre övergripande teman: expansionism - geografiskt, politiskt och idémässigt - rasrelationer, samt frihet och demokrati. Dessa teman undersöks genom tvärvetenskapliga angreppsätt och ny forskning inom området. Som utgångspunkt för de tematiska perspektiven ges en introducerande översikt om historisk och politisk förändring i det område som idag utgör USA, med betoning på perioden från 1500-talet till idag.

Förkunskaper

180 hp varav 90 hp i ett humanistiskt eller samhällsvetenskapligt ämne. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Att förstå USA: centrala frågor i amerikansk samhällsutveckling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön