Civilingenjörsprogrammet i system i teknik och samhälle

Uppsala universitet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Uppsala
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala
Sista ansökan: 2024-04-15

Civilingenjörsprogrammet i system i teknik och samhälle

Välkommen till ett unikt framtidsinriktat civilingenjörsprogram med blicken riktat mot de stora samhällsfrågorna inom IT och energi kopplade till våra viktiga infrastruktursystem. Var med och påverka den snabba teknologiska förändringen i en positiv riktning för hela samhället.

I en allt mer sammankopplad och teknikdriven värld ställs nya krav på våra samhällssystem. Mer än någonsin tidigare behövs förmågan att kunna förstå, förklara och nyttja samspelet mellan teknik- och samhällsutvecklingen.

För att bättre kunna svara mot dessa nya och ständigt föränderliga behov skapades det unika civilingenjörsprogrammet i System i teknik och samhälle (STS). Förutom civilingenjörens klassiska grunder som matematik, beräkningsvetenskap, programmering, reglerteknik samt matematiska modellbyggen, får du en gedigen kunskap inom samhällsvetenskap och humaniora med en kandidatuppsats inom till exempel filosofi, ekonomi eller samhällsgeografi.

Du avslutar utbildningen med fördjupning inom till exempel artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (med stora datamängder), människa-datorinteraktion eller elektrifieringen i samhället, allt med fokus på de stora samhällsfrågorna inom system och infrastruktur, kopplade till sårbarhet och säkerhet.

Programmet leder till en civilingenjörsexamen.

Du studerar förmodligen utomlands 1-2 terminer, och har redan fått uppskattat jobb, innan examen, ofta som trainee på ett internationellt företag, projektledare eller managementkonsult inom IT, energi, samhällsbyggnad och infrastruktur eller bank och finans.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Matematik E

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Civilingenjörsprogrammet i system i teknik och samhälle

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön