Digitalisering i vården - utmaningar och möjligheter

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Digitalisering i vården - utmaningar och möjligheter

Kursens ger dig kunskap om, och praktisk erfarenhet av, arbete med digitalisering av hälso- och sjukvård utifrån organisationers, professioners och patienters perspektiv med hänsyn tillsamhällsutvecklingen. Kursen ger vidare en översikt över nuläget vad gäller digitalisering i vården idag, och en förståelse för utvecklingen framåt.

Distanskursens upplägg: Kursen har tre fysiska träffar i Uppsala: en vid kursstart, en mitt i kursen, och en vid avslutning i samband med presentation av grupprojekt (del av examination). Studium och Zoom används för all kommunikation mellan de fysiska träffarna. Du måste ha dator med uppkoppling, webbkamera och headset för att kunna delta aktivt i distansundervisningen.

Examination sker genom aktivt deltagande i samtliga obligatoriska moment, inlämningsuppgift (skriftlig rapport av litteraturstudie), samt gruppvis redovisning av projektarbete (både muntlig examination och inlämningsuppgift), det senare i samband med fysisk träff i Uppsala.

Förkunskaper

60 hp

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Digitalisering i vården - utmaningar och möjligheter

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön