Filmmusikstudier

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Uppsala
Sista ansökan: 2024-10-15

Filmmusikstudier

Musik har varit en viktig komponent i film alltsedan rörliga bildmedier etablerades som konstform i slutet av 1800-talet. Dessförinnan har filmmusiken djupa rötter i olika traditioner inom opera och teatermusik. I denna kurs studeras filmmusik som konstform, dess relationer till filmens teknik, narrativ, scengestaltning med mera. Kursen omfattar metodologisk orientering och teoretiska tillämpningar baserade på aktuell litteratur, samt fallstudier som behandlas i seminarieform.

Det studerade materialet kan variera beroende på fallstudier, och kan inkludera till exempel:- musikalisk praxis under stumfilmsepoken- filmatiserade kompositörsbiografier- musik i Ingmar Bergmans filmer- musik i 1920-talets avantgarde-filmer- rockmusikaler från perioden 1960-1990- operafilmatiseringar.

Förkunskaper

Kandidatexamen. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till utbildning på grundnivå.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Filmmusikstudier

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön