Företagande, avtal och ansvar

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Företagande, avtal och ansvar

Under kursen kommer du att ingående studera de problem och frågeställningar som bör beaktas under den process som föregår eller följer av avtal och avtalsrelationer. Perspektivet inom kursen är det enskilda företaget. Vi utgår från antagandet att ett företags förhållande till andra företag, sina anställda och offentliga aktörer i stor utsträckning är beroende av olika avtalsrelationer vars innehåll och konsekvenser är resultatet av affärsbeslut, och hur dessa är möjliga att realisera. Perspektivet är också det handelsrättsliga där kunskapen om de rättsliga reglerna och andra relevanta förutsättningar främst syftar till att ge nödvändigt underlag för medvetna och rationella val mellan olika handlingsalternativ.

Anmärkning: Kursen kan ej sökas tillsammans med kurspaketet Handelsrättslig översiktskurs (HÖK) + Företagande, avtal och ansvar.

Förkunskaper

Handelsrättslig översiktskurs, 15 hp, eller grundläggande juridiska studier om 15 hp vid svenskt universitet eller högskola.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Företagande, avtal och ansvar

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön