Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
30 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Uppsala
Sista ansökan: 2024-10-15

Franska A1

Välkommen till en franskspråkig värld! Franska är ett globalt språk som talas av 300 miljoner. I Frankrike, Belgien, Schweiz, Kanada, Västafrika och Karibien är många modersmålstalare. I många andra länder används franska i undervisningsväsende, näringsliv och administration. Det är även arbetsspråk inom många internationella organisationer.

Arbetsmarknaden för språkvetare är bred och det är brist på personer med kompetens i franska. Du kan till exempel bli lärare, översättare, tolk, kommunikatör, språkanalytiker eller undertextare. Du kan också studera vidare för att bli forskare på universitetet.

Som statsvetare, jurist, diplomat, läkare eller ekonom är franska en mycket stark merit om du vill arbeta internationellt. Arbetsgivare som Utrikesdepartementet, FN, EU, SIDA, Röda Korset och Läkare utan gränser söker efter personer med goda kunskaper i främmande språk.

Franska är också ett av de största kulturspråken. Det ger dig direkt tillgång till den franskspråkiga världslitteraturen, filosofin och sociologin.

På kursen Franska A1 lär du dig att tala, skriva, läsa och förstå språket, genom att blanda teori och praktiska övningar. Vi kommer också att diskutera hur språket fungerar och försöka förstå den franskspråkiga kulturen. Genom att ägna din tid åt franska kommer du snabbt att utveckla den kunskap du redan har.

Saknar du behörighet, men har motsvarande kunskaper i franska språket? Då har du möjlighet att pröva dina kunskaper i franska genom ett särskilt behörighetstest som ges vid institutionen för moderna språk. Om du söker kursen när den öppnar för sen anmälan har du inte möjlighet att göra behörighetsprovet.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet och Franska 3 eller Introduktionskurs i franska A11 och A12

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Franska A1

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön