Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Freds- och konfliktkunskap A II

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Freds- och konfliktkunskap A II

Denna kurs fokuserar på olika säkerhetsbegrepp, som till exempel militära och icke-militära säkerhetshot. Stor vikt läggs vid olika teoretiska perspektiv och hur de kan förklara aktörers säkerhetspolicy. För att träna förmågan att analysera konfliktutvecklingen inom en region, ett land eller mellan två länder, avslutas kursen med att du skriver en scenarioanalys baserad på de teorier och begrepp som diskuterats under Freds- och konfliktvetenskap A I och A Il.

Freds- och konfliktkunskap A I och A II motsvarar tillsammans Freds- och konfliktkunskap A, 30 hp. A I och A II kan läsas i valfri ordning.

Distanskursens upplägg: Undervisning bygger på självstudier och korrespondens med läraren, huvudsakligen via lärplattform. För att delta i undervisningen krävs datorutrustning med nätuppkoppling. Inga gemensamma kursträffar förekommer. Undervisningsspråket är engelska, men inlämningsuppgifter kan skrivas på svenska.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska)
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights