Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Genusvetenskap A

Uppsala universitet, i Uppsala
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Genusvetenskap A

Finns det "riktiga kvinnor" och "riktiga män"? Vad står begreppet 'trans' för och vad innebär postkolonial feminism? Hur kan vi se på kroppar och sexualiteter? Hur görs genus i media, konst och litteratur? Hur fungerar en likabehandlingsplan, och hur kan vi förstå de olika familjekonstruktioner vi möter idag? Dessa frågor och mycket annat diskuteras under kursen.

Kursen ger grundläggande kunskaper i tvärvetenskaplig genusforskning och bidrar med problematiserande perspektiv på kön/genus i relation till andra maktordningar, exempelvis sexualitet, etnicitet, funktionsförmåga och könsidentitet. Kursen är en utmärkt introduktion för dig som är intresserad av frågor om kön/genus och makt, och den passar bra för dig som vill göra genusvetenskap till en del av din utbildning.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Uppsala

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights