Global uppvärmning och samhällskonsekvenser - geografiska perspektiv

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Uppsala
Sista ansökan: 2024-10-15

Global uppvärmning och samhällskonsekvenser - geografiska perspektiv

Den globala uppvärmningen påverkar alla platser och samhällen på jorden, men på olika sätt. Ur ett samhällsperspektiv är den också geografiskt ojämlik. Vad beror det på? Vad innebär den här variationen och ojämlikheten för våra försök att begränsa uppvärmningen och dess konsekvenser? Och för hur människor på olika platser uppfattar den globala uppvärmningen? För att svara på dessa frågor är det klokt att utgå från ett geografiskt helhetsperspektiv, som integrerar naturgeografiska och samhällsgeografiska kunskaper och synsätt.

På den här kursen lär du dig:- om jordens klimatsystem och vad som menas med global uppvärmning- om energiomställningens naturresurser, deras utbredning och begränsade tillgång- att analysera komplexa samband mellan den globala uppvärmningen och samhällsgeografiska processer, så som resursutnyttjande, produktion, konsumtion, migration, urbanisering och regional utveckling- att analysera målkonflikter med anknytning till klimatförändring- att reflektera över klimatpolitiska åtgärder ur ett geografiskt helhetsperspektiv.

Kursen ger dig kunskaper och insikter som är efterfrågade av såväl privata som offentliga arbetsgivare, inom hållbar utveckling, samhällsplanering, journalistik, näringsliv och politik.

Kursen kan inte sökas tillsammans med kurspaketet Samhällsgeografi B.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Global uppvärmning och samhällskonsekvenser - geografiska perspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön