Hållbarhetsutmaningar i Sverige

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Hållbarhetsutmaningar i Sverige

Sverige beskrivs ofta som världsledande inom hållbar utveckling, men på vilken grund? Vilka hållbarhetsutmaningar finns i Sverige, och finns det något som utmärker svenska initiativ för hållbarhet? Hur kan olika initiativ inom hållbarhetsområdet i Sverige förbättras och revideras genom en kritisk granskning, diskussion och process?

Denna kurs är utformad för att göra konkreta nedslag i svenska hållbarhetsutmaningar och bilden av Sverige genom att ta en närmare, kritisk titt på hur Sverige historiskt har arbetat med hållbar utveckling och hur väl nuvarande initiativ kan fungera som en modell för hållbarhet på global nivå. Genom interaktion med olika akademiker och yrkesverksamma låter denna kurs dig att från olika perspektiv undersöka framgångsrika och misslyckande exempel från Sveriges arbete med hållbarhet. De olika fallstudierna och exemplen från Sverige problematiserar miljömässiga, ekonomiska och sociala aspekterna av hållbar utveckling. Som sådan utmanar den här kursen dig att möta "hållbar utveckling" som ett komplext och ifrågasatt begrepp och tillämpa det i ett svenskt sammanhang.

Kursen överlappar kursen Kritiska perspektiv på hållbar utveckling i Sverige (1MV072) och får inte tas med i examen tillsammans med denna.

Kursen ges vid CEMUS, Centrum för miljö- och utvecklingsstudier, i en studentledd utbildningsmodell där studenter aktivt bidrar till att forma innehållet i de olika kurserna, vilket skapar en studentcentrerad lärandemiljö.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Hållbarhetsutmaningar i Sverige

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön