Handelsrätt C

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Uppsala
Sista ansökan: 2024-10-15

Handelsrätt C

Kursen innehåller två delkurser om vardera 15 hp. Den inledande kursen består av två parallella seminarieserier. Den ena seminarieserien behandlar principiella problem i samband med vetenskapligt tänkande och handelsrättslig metod och hur denna metod förhåller sig till samhällsvetenskaplig forskning i allmänhet. Den andra seminarieserien är uppbyggd kring ett fiktivt företags praktiska verksamhet och de rättsliga frågor som då kan tänkas uppkomma.

Den andra delkursen består av en uppsats om 15 hp där handelsrättsliga ämnen blir föremål för en djupare undersökning och analys. Vid sidan av den traditionella materialhanteringen kommer därvid kursdeltagaren att ges möjlighet att etablera kontakt med praktiker. Den färdiga uppsatsen blir föremål för bedömning under ett särskilt uppsatsseminarium.

Förkunskaper

Handelsrättsliga eller andra juridiska studier vid svenskt universitet eller högskola om 60 hp, varav högst 30 hp på grundläggande nivå/A-nivå.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Handelsrätt C

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön