Handelsrättslig översiktskurs

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Handelsrättslig översiktskurs

Under kursen kommer du huvudsakligen studera utvalda delar av sådana juridiska ämnesområden som är relevanta vid olika former av näringsverksamhet och som är viktiga att känna till för alla som arbetar med handelsrättsliga problem i samband med företagande. Kursen inleds med en introduktion där ämnesområdet handelsrätt blir presenterat och definierat och där ämnesområdet beskrivs i ett rättsteoretiskt sammanhang.

Anmärkning: Kursen som ges på campus, period 1, kan ej sökas tillsammans med kurspaketet Handelsrättslig översiktskurs (HÖK) + Företagande, avtal och ansvar.

Distanskursens upplägg: Distanskursen bygger på självstudier och kommunikation i den webbaserade undervisningsmiljön. Där finns all information rörande kursen och webben används för genomförande av kursens obligatoriska aktiviteter. Kursen bygger på självstudier och problembaserade grupparbeten. Tillgång till dator med internetuppkoppling behövs för att följa kursen. All undervisning samt redovisning i grupp sker via webben. Examination sker i form av tentamen vid två olika tillfällen på plats i Uppsala. Möjlighet att skriva tentamen via distans eller på annan ort kommer inte vara möjligt. Tänk på att en distanskurs kräver lika stor arbetsinsats som en vanlig campuskurs.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Handelsrättslig översiktskurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön