Humanioraprogrammet

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Uppsala
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Humanioraprogrammet

Är du humanist? Vill du jobba med frågor om kultur och samhälle, utan att tumma på att kultur är ett begrepp med vid mening och att samhället är komplicerat? Då har du hittat rätt program.

Programmet tar sin utgångspunkt i att dagens och framtidens samhälle behöver väl utbildade humanister; personer som kan tänka självständigt och kritiskt, personer som kan fördjupa sig i olika kulturella frågor och sätta sig in i komplexa sammanhang. Under första terminen ligger fokus på aktuella samhällsfrågor och samhällsdebatter. Du utvecklar din förmåga att diskutera sakligt med förankring i vetenskaplig litteratur och du får metoder och verktyg för att presentera egna analyser i text och tal.

Följande fem terminer väljer du fritt bland ämnen inom humaniora, men du måste läsa tre terminer i ett egenvalt huvudområde. Du erbjuds även en programspecifik kurs som innehåller praktik och ger dig kunskaper och färdigheter som behövs på arbetsmarknaden. Programmet leder till en filosofie kandidatexamen med ett humanistiskt ämne som huvudområde.

Syftet med programmet är att ge dig en bra grund för alla yrken där man behöver kunna analysera, tänka kritiskt och kommunicera, exempelvis som utredare, kulturskribent eller debattör. Beroende på val av huvudämne ger programmet dig färdigheter som krävs för arbete vid exempelvis förlag, statlig myndighet, muséer eller arkiv. Det ger också en god grund för olika masterutbildningar och du får kontakt med arbetsgivare för att bli antagen till praktik.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Historia 1b eller 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Humanioraprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön