Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Introduktionskurs i bibelhebreiska

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Introduktionskurs i bibelhebreiska

Kursens mål är att du ska förvärva så mycket kunskaper i bibelhebreiska att du kan börja studera och tolka Gamla testamentet och annan hebreisk litteratur från samma tid på grundspråket. Utöver en grundläggande orientering i bibelhebreiska omfattar kursen reflektion över språkstudiets relevans för tolkning och teologi, repetition av allmän språkvetenskap samt studium av bibelhebreisk text.

Distanskursens upplägg: Distanskursen är nätbaserad och genomförs i en lärplattform. Kursen kräver aktivt och regelbundet deltagande i seminarier och examination. Dator med internetuppkoppling är en förutsättning för att kunna följa kursen. Två examinationstillfällen på Zoom ingår.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Grundläggande behörighet
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights