Introduktionskurs i nytestamentlig grekiska

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Introduktionskurs i nytestamentlig grekiska

Kursens mål är att du ska förvärva så mycket kunskaper i nytestamentlig grekiska att du kan börja studera och tolka Nya testamentet och annan tidig kristen grekisk litteratur på grundspråket. Utöver en grundläggande orientering i nytestamentlig grekiska omfattar kursen reflektion över språkstudiets relevans för tolkning och teologi, repetition av allmän språkvetenskap samt studium av tidig kristen grekisk text, bland annat Första Johannesbrevet.

Distanskursens upplägg: Distanskursen är nätbaserad och genomförs i en lärplattform. Kursen kräver aktivt och regelbundet deltagande i seminarier och examination. Dator med internetuppkoppling är en förutsättning för att kunna följa kursen. Två obligatoriska examinationstillfällen på Zoom ingår.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Introduktionskurs i nytestamentlig grekiska

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön