Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Introduktionskurs i religionsvetenskap

Uppsala universitet, i Uppsala
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Introduktionskurs i religionsvetenskap

Vilken roll har religionerna spelat i historien och vilken roll spelar de i dag? Hur kan man tolka religiösa texter? Hur kan människors värderingar och trosföreställningar studeras och bearbetas? I introduktionskursen i religionsvetenskap får du inte bara läsa om olika religioner i dåtid och nutid. Du får också en introduktion till olika sekulära livsåskådningar och en bred överblick över olika inriktningar, perspektiv och metoder för att studera religion.

Distanskursens upplägg: Distanskursen är nätbaserad och genomförs i en lärplattform. Kursen kräver aktivt och regelbundet deltagande i seminarier och examination. Dator med internetuppkoppling är en förutsättning för att kunna följa kursen.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Förkunskaper

Grundläggande behörighet
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights