Introduktionskurs II i tyska

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Uppsala
Sista ansökan: 2024-10-15

Introduktionskurs II i tyska

Detta är en kurs för dig som ytterligare vill fördjupa dina kunskaper i ett av Europas största språk. Den passar för dig som har grundläggande kunskaper i tyska språket som exempelvis studerat Introduktionskurs I i tyska, lärt dig tyska på gymnasiet eller på annat sätt.

Du får utökade kunskaper och färdigheter i tyska samt vidare insikter i de tyskspråkiga ländernas realia och kultur. Kursen ger dig en bred introduktion till det tyska språket genom träning i kommunikation i tal och skrift inom välbekanta områden som arbete, studier och fritid. Dessutom ger kursen utvidgade kunskaper i tyskans uttal, grammatik och ordförråd. I kursen ingår även läsning av autentiska texter som nyhetsartiklar och enklare skönlitteratur samt hörförståelseövningar. Utöver detta ges en vidare överblick av olika aspekter inom exempelvis kultur, politik och samhällsutveckling inom det tyskspråkiga området.

Introduktionskurs II i tyska motsvarar nivå A2 enligt den Gemensamma europeiska referensramen för språk, GERS. Kursen omfattar cirka 14 föreläsningar, vilket innebär en föreläsning per vecka under kvällstid, samt arbete med kurslitteraturen.

Kursen ger särskild behörighet till Tyska A1.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet och Tyska 2 eller Introduktionskurs I i tyska

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Introduktionskurs II i tyska

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön