Kandidatprogram i engelska med globala perspektiv

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Uppsala
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Uppsala
Sista ansökan: 2024-10-15

Kandidatprogram i engelska med globala perspektiv

Har du ett genuint intresse av det engelska språket och för dess roller och funktioner som världsspråk? Vill du lära dig mer om de litteraturer och kulturer det engelska språket format och formats av? Vill du träna dig i att använda ett globalt gångbart verktyg med bättre precision? Kandidatprogrammet i engelska med globala perspektiv ger dig möjlighet att förbättra dina kunskaper om språkets historiska och kulturella sammanhang och färdigheter i att använda det effektivt.

På programmet får du en unik möjlighet att lära dig mer om begreppet global engelska som studieämne, och olika sätt att förstå de många platser där vi stöter på engelska. Du får dessutom tillfälle att undersöka hur det engelska språket och dess litterära och kulturella uttryck förvandlas i processen.

Kandidatprogrammet i engelska med globala perspektiv ger dig fördjupade insikter i den engelsktalande världens språk, litteraturer och kulturer, och öppnar dörren till en rik värld utanför Sverige och kanske till en internationell karriär.

Programmet leder till en filosofie kandidatexamen med engelska som huvudområde.

Djupgående kunskaper i det engelska språket öppnar nya dörrar inom en mängd yrkesområden. Till exempel journalistik och media, förlagsbranschen, biblioteksverksamhet, turism, skapande verksamhet, översättning och mycket mer.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Engelska 6

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kandidatprogram i engelska med globala perspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön