Kandidatprogram i freds- och utvecklingsstudier

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Uppsala
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Kandidatprogram i freds- och utvecklingsstudier

Är du intresserad av frågor kring fred och utveckling? Undrar du varför människor deltar i väpnade konflikter? Vill du veta vilka de största hindren är för hållbar demokratisk utveckling och hur utvecklingsmål och konfliktlösningsprocesser kan kombineras? Då ska du läsa kandidatprogrammet i freds- och utvecklingsstudier i Uppsala - en internationellt orienterad, tvärvetenskaplig utbildning i freds- och konfliktkunskap och utvecklingsstudier med en statsvetenskaplig profil.

Oavsett om du väljer att specialisera dig på freds- och konfliktkunskap eller utvecklingsstudier kan du lägga till och välja bland fristående kurser och på så sätt skräddarsy din utbildning efter intresse och vad du vill arbeta med. Är du till exempel intresserad av språk kan du läsa det som valfritt ämne eller fokusera mer på en speciell region eller ett land. Det finns även möjlighet till praktik och utlandsstudier.

Programmet leder till en filosofie kandidatexamen med freds- och konfliktkunskap eller utvecklingsstudier som huvudområde.

Efter avslutat program har du en gedigen samhällsvetenskaplig kompetens som ger dig goda kvalifikationer att arbeta som utredare och analytiker. Du har även en internationell utbildning som ger dig möjlighet att söka arbete runt om i världen. Efter kandidatexamen kan du också söka dig vidare till masterprogram.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, Engelska 6

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kandidatprogram i freds- och utvecklingsstudier

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön