Konstvetenskap A

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
30 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Konstvetenskap A

Kursen är kronologiskt upplagd, från tidiga kulturer till nutiden. Kursen behandlar det konsthistoriska förloppet i Västerlandet med globala utblickar. I kursen ingår övningar i att beskriva, analysera, förklara och tolka konstvetenskapens objekt och former, från enskilda bilder och byggnader till hela miljöer. Kursen ger en grundläggande orientering i ämnet som ämnesmässigt och teoretiskt ger förutsättningar för och behörighet till Konstvetenskap B, men den fungerar också väl som komplement till studier inom humanistiska huvudområden.

Kursen består av följande fyra delkurser, à 7,5 hp:- Antiken- Medeltiden- Den tidigmoderna tiden- Det moderna skedet

Kursens upplägg När kursen ges på campus består undervisningen av föreläsningar, seminarier och studiebesök. Frivilliga exkursioner kan förekomma.

När kursen ges på distans består undervisningen av nätbaserade föreläsningar och seminarier. Distanskursen använder Uppsala universitets lärplattform Studium. Vårt chattverktyg heter Zoom. Undervisning sker genom chatt eller föreläsningar via videolänk. Lärarstöd ges via e-post, diskussionsforum, chattar etc. Inga fysiska träffar förekommer men individuella studiebesök och exkursioner kan förekomma, dessa är ej obligatoriska.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Konstvetenskap A

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön