Ledarskap - kvalitet - förbättring A

Uppsala universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Distans
30 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Ledarskap - kvalitet - förbättring A

Vill du leda och utveckla framtidens företag och organisationer? Då är kurspaketet Ledarskap - kvalitet - förbättring en utmärkt start.

Förutom en introduktion till grundläggande akademiska färdigheter innehåller kurspaketet kurser i kvalitetsteknik samt projektledning och ledarskap. Inom kvalitetsteknik studerar du arbetssätt, metoder och verktyg för verksamhetsutveckling. På så sätt kommer du att systematiskt kunna identifiera problem, analysera och förbättra processer och arbetssätt samt upprätthålla nivån på de förbättrade processerna och arbetssätten.

Stora delar av verksamhetsutvecklingen i näringslivet sker i projektform varför stor vikt läggs vid projektmetodik och projektledning. Att arbeta med förbättrings- och utvecklingsarbeten och projekt innebär även att arbeta med eller leda en grupp av människor. Därför kommer du även att studera gruppdynamik och ledarskap för att få ökad förståelse för hur du själv, individer och grupper fungerar.

Kurspaketet motsvarar termin 1 på Kandidatprogram i ledarskap - kvalitet - förbättring som kan läsas på distans i sin helhet. Om du önskar fortsätta dina studier inom området kan du ansöka om antagning till senare del på detta program. Kontakta studieadministrationen för mera information.

Distanskursens upplägg: Kurspaketet är helt webbaserat och undervisningen sker via en lärplattform. Tillgång till dator med högtalare, mikrofon, kamera och internetuppkoppling krävs för att följa kurserna. Obligatoriska nätbaserade seminarier som ges på schemalagda tider förekommer. För varje seminarium erbjuds flera alternativa tider och studenter väljer lämplig tid i samråd med kursansvarig lärare.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 3b eller 3c eller Matematik C

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Ledarskap - kvalitet - förbättring A

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön