Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Lingvistik A

Uppsala universitet, i Uppsala
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Lingvistik A

Kursen ge en introduktion till ämnet lingvistik och några av lingvistikens centrala områden och består av fyra delkurser:- Lingvistik I, 7,5 hp- Fonetik I, 7,5 hp- Världens språk, 7,5 hp- Sociolingvistik, 7,5 hp

Delkursen Lingvistik I ger en introduktion till lingvistiska forskningsområden såsom fonetik, fonologi, grammatik, semantik, pragmatik, språkförändring och datorlingvistik.

Delkursen Fonetik I ger grundläggande färdigheter i analys av tal och fonetisk transkription.

Delkursen Världens språk ger en introduktion till vad som förenar och skiljer världens språk med fokus på gemensamma och särskiljande drag i världens språks ordförråd, grammatik och ljudstruktur.

Delkursen Sociolingvistik är en grundkurs i sociolingvistik där kännedom om dess teorier, metoder, forskningsfrågor och forskningsresultat utvecklas och som utforskar språklig variation och förändring, flerspråkighet och språkkontakt samt språkbruk i relation till sociala faktorer som social status, region, ålder och kön.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Uppsala

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Engelska 6
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights