Magisterprogram i internationell och europeisk rätt och företagande

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala
Sista ansökan: 2024-04-15

Magisterprogram i internationell och europeisk rätt och företagande

Vill du arbeta med internationell handel och företagande? Då är magisterprogrammet i internationell och europeisk rätt och företagande programmet för dig. Utbildningen är unik genom sin kombination av företagsekonomi och handelsrätt och ger dig kunskaperna och verktygen för att kunna förena affärsmässiga målsättningar med gällande rättsregler och etiska överväganden.

Genom att läsa programmet:- lär du dig proaktiv strategisk analys utifrån syftet med en verksamhet, där det juridiska systemet är ett av flera element som ska ingå i analysen- får du integrerade handelsrättsliga kunskaper och förmågor, något som inte är en blandning av juridik och företagsekonomi, utan något som är mer än summan av delarna- lär du dig att kommunicera med både jurister och företagsekonomer, vilket kan hjälpa dig att fatta bättre och mer informerade beslut.

Den tvärvetenskapliga utformningen av magisterprogrammet gör utbildningen unik i sitt slag i Sverige och mycket ovanlig även internationellt. 

Programmet leder till en filosofie magisterexamen med handelsrätt som huvudområde.

Karriär

Efter examen finns många olika karriärvägar inom företag och organisationer med gränsöverskridande verksamhet, eller inom nationella eller internationella myndigheter. Framtida möjliga arbetsroller kan vara som entreprenör, omvärldsanalytiker, eller handläggare vid en myndighet.

Förkunskaper

Kandidatexamen om 180 hp med 90 hp handelsrätt, rättsvetenskap eller företagsekonomi. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Magisterprogram i internationell och europeisk rätt och företagande

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön