Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer med fokus på särskild sårbarhet

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer med fokus på särskild sårbarhet

Den här kursen är för dig som önskar få fördjupade kunskaper om och förmåga att tillämpa relevanta teoribildningar och metoder inom verksamheter som möter våldsutsatta personer.

Kursen syftar till att ge kunskap i ämnet mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer med fokus på särskild sårbarhet. Ämnet mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer utgår från ett jämställdhetsperspektiv, grundat på internationella överenskommelser och mänskliga rättigheter. Kursen syftar till att ge förmåga att självständigt, sakligt och kritiskt arbeta med frågeställningar om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer.

Kursens upplägg:Undervisningen sker via digitala undervisningsplattformar genom föreläsningar, seminarier, samt skriftliga och muntliga uppgifter. Eftersom nätburen undervisning tillämpas krävs att du har tillgång till dator med internetanslutning, samt webbkamera och headset. Seminarier samt skriftliga och muntliga uppgifter är obligatoriska. Kursen innehåller obligatoriska seminarietillfällen. Seminarierna kommer att äga rum på kvällstid mellan ca kl.17.00-19.30. Föreläsningar äger rum på dagtid.

Examination sker i form av individuell skriftlig tentamen. Deltagande i obligatorisk undervisning krävs för godkänd kurs.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

120 hp inom medicinskt och/eller folkhälsovetenskapligt, religionsvetenskapligt, historiskt-filosofiskt, samhällsvetenskapligt, juridiskt ämnesområde, inklusive ett självständigt arbete om minst 15 hp. Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till utbildning på grundnivå.
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights