Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Mäns våld mot kvinnor - tvärprofessionell kurs för yrkesverksamma

Uppsala universitet, i Uppsala
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Mäns våld mot kvinnor - tvärprofessionell kurs för yrkesverksamma

Den här kursen är för dig som är yrkesverksam och som i ditt arbete kan komma att möta våldsutsatta och/eller personer som använder våld, alternativt arbetar övergripande med detta område, exempelvis inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, rättsväsendet och andra myndigheter eller idéburna organisationer.

Kursen ger kunskap i mäns våld mot kvinnor på global och nationell nivå ur ett tvärvetenskapligt perspektiv. Ämnet behandlas ur ett jämställdhetsperspektiv, grundat på internationella överenskommelser och mänskliga rättigheter. 

Kursen syftar till att öka kompetensen hos yrkespersoner för att förbättra upptäckten av våldsutsatthet, bemötandet och omhändertagandet av våldsutsatta personer samt det förebyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Kursen syftar till att öka kompetensen hos yrkespersoner för att stärka skyddet för våldsutsatta, främja insatser riktade till personer som utövar våld och till att mäns våld mot kvinnor upphör.  

Kursens upplägg: Undervisningen ges i en kombination av campus- och distansundervisning och består av moment som omfattar föreläsningar, seminarier, gruppdiskussioner och hemuppgifter. Undervisningen sker i form av fyra kurstillfällen, varav tre är i Uppsala och ett är nätbaserat, samt nätbaserad undervisning mellan kurstillfällena. Kommunikation mellan lärare och studenter sker via Studium. Dator med internetuppkoppling samt webbkamera och headset krävs för deltagande i kursen.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Uppsala
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

Grundläggande behörighet
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights