Masterprogram i genusvetenskap

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Masterprogram i genusvetenskap

Hur ser idéer om kön och genus ut inom tongivande genusteoretiska inriktningar? Hur samverkar kön/genus med andra maktdimensioner i samtiden? Vad är identitetspolitik - och är genus en fråga om identiteter eller praktiker? Hur kan genusforskningen identifiera vad som utmärker "maskulinitet" eller "femininitet" och hur påverkar dessa idéer våra kroppar? Hur kan genusvetenskap bidra till diskussioner kring natur, vetenskap och miljö? Om dessa, och många andra frågor, handlar Masterprogram i genusvetenskap. 

Masterprogrammet i genusvetenskap är tvärvetenskapligt och ger dig möjlighet att skräddarsy din utbildning efter dina intressen och karriärambitioner. En examen i genusvetenskap på avancerad nivå är meriterande för arbete inom många myndigheter och organisationer inom offentlig och privat sektor samt inom till exempel journalistik och kulturarbete. Tidigare studenter arbetar med genus- och lika villkors-frågor inom olika områden av arbetsmarknaden. Flera har också gått vidare till forskarstudier.

Programmet leder till en filosofie masterexamen (Master of Arts, 120 credits) med genusvetenskap som huvudområde. Efter ett års studier finns det möjlighet att ta ut en filosofie magisterexamen (Master of Arts, 60 credits).

De obligatoriska kurserna ges på engelska. Examensarbetet kan skrivas på engelska, svenska eller ett annat skandinaviskt språk (språk beslutas i samråd med handledare och studierektor). Valbara kurser ges på engelska eller svenska.

Förkunskaper

Kandidatexamen med 60 hp genusvetenskap. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med ensvensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i genusvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön