Masterprogram i litteraturvetenskap

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Masterprogram i litteraturvetenskap

Inom masterprogrammet i litteraturvetenskap får du möjligheter att fördjupa dig inom en rad litteraturvetenskapliga specialfält, som litteratursociologi, genusvetenskap, ekokritik, populärlitteratur, bokhistoria, poesi och litteraturteori. Du kan specialisera dig på både äldre och nyare litteratur. Du har också möjlighet att följa en studiegång med inriktning på förlagskunskap. Därutöver har du frihet att sätta samman din examen med kurser från andra ämnen, till exempel retorik, genusvetenskap eller språk.

Kurserna är seminariebaserade och erbjuder dig övning i muntlig kommunikation. Det akademiska skrivandet tränas i varierade skrivuppgifter. Vi rekommenderar också att du följer det högre seminariet i litteraturvetenskap, där du kan ta del av den aktuella forskningen i ämnet.

Läser du det tvååriga programmet kan du göra praktik. Ofta har våra studenter praktiserat på förlag, tidskrifter, medieföretag eller institutioner som teatrar, muséer och kulturfestivaler.

Programmet leder till magister- eller masterexamen i litteraturvetenskap, vilket ger dig möjlighet att arbeta inom förlag eller media samt utredningsverksamhet, kulturanalys och kulturkommunicerande yrken av olika slag, i Sverige eller internationellt. Programmet öppnar även för en akademisk karriär. Våra tidigare studenter har fått jobb exempelvis som litteraturkritiker, inom förlagsvärlden eller som kommunikatörer. En del som har tagit sin examen hos oss har fortsatt till doktorandstudier.

Förkunskaper

Kandidatexamen med 60 hp litteraturvetenskap. Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till utbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i litteraturvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön