Masterprogram i medicinsk forskning

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Masterprogram i medicinsk forskning

Medicinsk forskning är ett vetenskapligt område med en alltmer expanderande genetisk kunskap, med storskaliga molekylära och bioinformatiska metodiker till hands.

Masterprogrammet i medicinsk forskning skapar möjligheter för studenter med en tvärvetenskaplig inställning till nuvarande medicinsk forskning. Målet är att samla studenter med olika akademiska bakgrunder för att stimulera till övergripande perspektiv på olika vetenskapsdiscipliner för främjandet av människors hälsa. Studenter blir uppmuntrade att utveckla en mångsidig kompetens som spänner sig över både medicinska, biologiska och bioinformatiska forskningsområden, samt kritiskt tänkande som är avgörande för den framtida utvecklingen inom medicinsk forskning.

Som student kommer du att följa ett ettårigt kurspaket som tar upp banbrytande biomedicinska forskningsfrågor och olika molekylära och bioinformatiska metoder. Under det andra året kommer du att fortsätta med individuella forskningsprojekt som utförs hos forskningsgrupper vid universitet, biomedicinska företag eller myndigheter. Projekten övervakas av etablerade forskare och du kommer att delta i forskningsgruppens aktiviteter på liknande sätt som doktorander och forskare. Som student har du möjlighet att välja dina forskargrupper och projekt under praktikperioderna, medan den teoretiska forskningsinriktade utbildningen ges inom universitetet.

Undervisningen sker på engelska. Programmet leder till en medicine masterexamen med medicinsk vetenskap som huvudområde.

Förkunskaper

Kandidatexamen med ett biovetenskapligt ämne som huvudområde, (t.ex. biomedicin, bioteknologi, läkarprogram, veterinärprogram) från ett internationellt erkänt universitet, inklusive 10 hp i vardera cellbiologi, biokemi och genetik.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfyller du kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i medicinsk forskning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön