Masterprogram i teologi och religionsvetenskap - Empirisk-praktisk inriktning

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Uppsala
Sista ansökan: 2024-10-15

Masterprogram i teologi och religionsvetenskap - Empirisk-praktisk inriktning

Masterprogrammet i teologi och religionsvetenskap ger dig en mångfacetterad utbildning med unika fördjupningsmöjligheter inom ett allt mer aktuellt område. Programmet ger dig kompetens, redskap och förutsättningar för att kunna förstå, analysera och tolka religioner, trosuppfattningar och livsåskådningar utifrån olika historiska och samtida, lokala och globala perspektiv.

På teologiska institutionen i Uppsala blir du en del av Sveriges största forsknings- och utbildningsmiljö för frågor om teologi och religionsvetenskap.

Om du har läst religionsvetenskap tidigare specialiserar du dig inom något av fakultetens forskningsämnen. Du väljer då inledningsvis en av fyra inriktningar: empirisk-praktisk, exegetisk-hermeneutisk, historisk eller filosofisk inriktning.

Om du har en annan grundutbildning ger programmet dig en användbar påbyggnadsutbildning med stor samhällsrelevans. För dig finns den allmänna inriktningen som ger dig en introduktion till teologiska och religionsvetenskapliga kunskaper, teorier och metoder. Därefter fördjupar du dig inom en av de fyra inriktningarna.

Programmet leder till en teologie masterexamen med religionsvetenskap som huvudområde.

Du förbereder dig för arbeten inom religiösa samfund, intresseorganisationer, myndigheter, kommuner, media och andra samhällsinstitutioner där religionsperspektivet är viktigt.

Förkunskaper

Kandidatexamen i religionsvetenskap

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i teologi och religionsvetenskap - Empirisk-praktisk inriktning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön