Miljö, hälsa och klimatförändringar

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Miljö, hälsa och klimatförändringar

Den här tvärvetenskapliga fristående kursen kommer att ge dig ökad förståelse för det komplexa sambandet mellan hälsa, miljö och klimatförändringar. Detta kommer också att inkludera hållbara städer och välbefinnande. Kursen utvecklar dina kunskaper om global miljö, hälsa och klimatförändringar och fördjupa dina färdigheter för att bli ledare för att förverkliga Agenda 2030 för hållbar utveckling.

Kursen vänder sig till studenter på kandidatnivå inom till exempel medicinska vetenskaper, samhällsvetenskap och miljövetenskap.

Kursen ges på engelska. Kursen går på heltid under tre veckor, med en vecka på campus i Uppsala och två veckor online. Undervisningen består av föreläsningar, seminarier, individuella inlämningar och gruppinlämningar samt presentationer. Vi kommer att använda utmaningsbaserat lärande med globala och lokala utmaningsscenarier och samarbeta med Uppsala kommun för samhälls- och stadsaktiviteter.

Kursen organiseras av institutionen för kvinnors och barns hälsa i samarbete med institutionen för geovetenskaper, två andra ENLIGHT-universitet (University of Tartu, Estland och University of Groningen, Nederländerna), samt Uppsala kommun.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Miljö, hälsa och klimatförändringar

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön