Modersmål som skolämne

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Modersmål som skolämne

Kursen vänder sig till dig som arbetar eller vill arbeta som modersmålslärare i grundskolan och gymnasiet. Under kursen utvecklar kunskaper om teorier och begrepp inom språkdidaktik i relation till modersmålsämnet. Kursen tar också upp, skolans aktuella styrdokument med fokus på modersmålsämnen, modersmålsämnets framväxt och position i den svenska skolan samt didaktiska verktyg i modersmålsundervisning. Under kursen tränas du också i att koppla teoribildningar till det egna verksamhetsområdet.

Distanskursens upplägg: Kursen ges nätbaserat och innehåller ett antal nätbaserade seminarietillfällen. Mellan seminarierna är handledning och kommunikation nätbaserad. Tillgång till dator med bredbandsuppkoppling och headset krävs.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Modersmål som skolämne

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön