Nordisk filologi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Nordisk filologi

Filologi tillämpad på fornnordiska texter är en vetenskap med utlöpare till såväl språkvetenskapliga som litteraturvetenskapliga deldiscipliner. Grafonomi, paleografi och grammatik i vid mening kombineras med tolkningsvetenskap och editionsfilologi för att tillsammans med historiska kringvetenskaper utgöra redskapen för att förklara vad som står i en text, vilken innebörd detta har och i vilken relation texten och innehållet står i till andra texter och till samhället. Inom ramen för kursen diskuteras hur fornnordiska texter har givits ut och behandlats. Syftet med diskussionerna är att kritiskt granska och värdera såväl traditionell filologi som nyfilologi.

Förkunskaper

Kandidatexamen inklusive (1) Svenska språkets historia, 7,5 hp, och (2) Språkhistoriska texter, 7, 5 hp, eller Fornisländska, 7,5 hp. Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till utbildning på grundnivå.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Nordisk filologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön